Cămara lui Baciu

E dreptul fiecăruia dintre noi să ştim ce consumăm!

În ziua de azi, sunt pline rafturile magazinelor de semipreparate comode şi produse ce abundă în conservanţi şi aditivi, arome artificiale, prea mult zahăr sau coloranţi inutili. Iar termeni precum „tradiţional”, „autentic”, „natural” au început să fi e aruncaţi la întâmplare şi folosiţi cu prea multă uşurinţă, astfel încât tindem să nu le mai dăm crezare.

În asemenea condiţii, nu e uşor să facem alegerile cele mai potrivite pentru familiile noastre, având atât de multe opţiuni îndoielnice şi uneori lipsite de transparenţă.

Gândul acesta ne-a motivat să luăm taurul de coarne, şi să făurim un loc unde toate aceste îndoieli să dispară. Un loc unde să adunăm cu grijă şi răbdare produse tradiţionale româneşti „curate”, care să aducă aminte de senzaţiile preparatelor de casă. Un loc al cărui filosofie de căpătâi să fie: reîntoarcerea la simplitate şi la natural.

Aşa a luat naştere Cămara lui Baciu!

Pentru noi are iz de „acasă”. Iar pentru cei care ne trec pragul, e ca o şezătoare din străbuni, adaptată vremurilor moderne – pentru că aici reunim producători locali aleşi pe sprânceană, cu clienţi dornici de preparate delicioase, pregătite după reţete bucovinene şi ardeleneşti autentice.

Carnea e afumată lent în afumătoare veritabilă de şamotă, cu rumeguş din lemne de esenţă tare.

Brânzeturile sunt maturate îndelung şi înmiresmate cu chimen, usturoi şi tot soiul de alte bunătăţi.

Zacusca şi dulceţurile sunt pregătite din legume şi fructe proaspete, fără strop de conservanţi.

Prăjiturile au aromă de copilărie, şi zahăr numa’ cât trebuie… sau chiar deloc pe alocuri.

lar berea artizanală e straşnică, şi complimentează de minune o porţie de cornuleţe cu telemea sau o tartă sărată, frământate vârtos chiar cu mâinile noastre.
Da, e o muncă minuţioasă să alegem doar produse cu care suntem împăcaţi pe deplin. Dar suntem bucuroşi să depunem efortul, pentru ca viaţa clienţilor noştri să fi e mai uşoară şi mai gustoasă deopotrivă! Pentru că ne unge la suflet să avem oameni radioşi în jurul nostru, cu care să ducem mai departe tradiţiile culinare româneşti.

PRODUSE LOCALE, NATURALE, SĂNĂTOASE.

Cămara lui Baciu este un loc cu totul deosebit unde veți găsi preparate tradiționale românești 100% naturale toate realizate după rețete străvechi bucovinene si ardelenești. Condimentele sunt naturale, alese individual, sarea nu este tratata chimic si nu conține adaos de iod. Un alt lucru de reținut este ca aceste preparate sunt afumate tradițional, in afumători construite din caramida de șamota, cu rumeguș din lemne cu esența tare: fag, stejar, carpen. Uscarea se face în mod natural, in depozite unde se păstrează umiditatea si temperatura specifica fiecărui produs în parte.

Doar în cămara noastră veți găsi preparate din carne de mangalița, singura rasă porcină ce conţine o cantitate redusă de colesterol şi un procent mare de acizi graşi nesaturaţi; aceasta carne este preferată de amatorii de produse bio, deoarece este renumită pentru gustul şi calităţile ei deosebite. Carnea este importata din Ungaria, singura tara din UE care nu folosește hormoni de creștere în producția de animale, acest lucru fiind interzis prin lege.

Brânzeturile maturate reprezintă un colt aparte pe care îl veți putea descoperi în cămara. Aceste brânzeturi cu trufe, ardei roșu, chimen, usturoi sunt maturate in peșteri din Romania la diferite adâncimi timp de 3 – 8 luni după rețete vechi de mai bine de 30 ani.

Delicatesurile vanatoresti si-au gasit si ele locul in Camara lui Baciu, reflectand aristocrația culinara si răsfățul mesenilor care se respecta. Rețetele sunt de familie si sunt păstrate cu strășnicie de fiecare generație în parte, strictețea cu care sunt respectate ingredientele si cantităţile fiind exemplara.

De asemenea veți avea parte de fructe si legume ecologice proaspăt culese, sucuri naturale, dulcețuri, gemuri, miere de albine, compoturi, toate 100% naturale si cu gustul desăvârșit de odinioară.

Si pentru ca bucatele noastre deosebite trebuie servite cu un vin bun, va oferim o gama variata de vinuri românești de o calitate superioara care vor da savoare mâncării si va vor bucura simțurile.

Din dragoste pentru mâncare, din dragoste pentru natura, Cămara lui Baciu, un loc al bucatelor alese tradiționale românești.